З вересня по грудень 2019 року проведено викладання двох дисциплін модуля

З вересня по грудень 2019 року проведено викладання двох дисциплін модуля

navigate_before
navigate_next

Успішно проведено викладання двох дисциплін модуля Жан Моне «Управління в ЄС та політика європейської інтеграції», що відбулися з вересня по грудень 2019 року.

Курс «Політика європейської інтеграції» вивчали студенти магістратури зі спеціальності «Публічне управління та адміністрування». Студенти вивчали історичні аспекти європейської інтеграції, сучасні політичні, економічні та інституційні аспекти функціонування ЄС. Акцент був зроблений на відносинах між ЄС та Україною, визначені майбутні перспективи відносин між Україною та ЄС з метою європейської інтеграції України. Лекції з курсу читала доктор наук з державного управління, професор Юліана Палагнюк. Семінарські заняття проводив кандидат педагогічних наук, доцент Дмитро Сай. Під час викладання курсу використовувалися інтерактивні методи викладання, презентації в PowerPoint, методи групової дискусії, брейнстормінгу тощо.

Курс «Інституційна та правова система ЄС» викладався для студентів магістратури зі спеціальності «Соціальна робота». Основна увага приділялася вивченню питань організаційної структури органів управління та інститутів ЄС, порядку їх формування та повноважень, правової системи ЄС. Лекції з курсу читала доктор наук з державного управління, професор Світлана Сорока. Семінарські заняття проводив кандидат педагогічних наук, доцент Дмитро Сай. Заняття проводилися в інтерактивній формі. Під час викладання були проведені ігри «Засідання Європейської Ради», «Засідання Європейського парламенту».

Наприкінці курсів студенти успішно склали екзамени.