Викладання модулю Жана Моне «Управління в ЄС та політика європейської інтеграції» для магістрів Інституту державного управління

Викладання модулю Жана Моне «Управління в ЄС та політика європейської інтеграції» для магістрів Інституту державного управління

Раді повідомити, про початок викладання модулю Жана Моне «Управління в ЄС та політика європейської інтеграції» для студентів магістерських програм Інституту державного управління. Викладання відбудеться протягом вересня-грудня 2021 року.

Курс «Політика європейської інтеграції» будуть вивчати студенти магістратури зі спеціальності «Публічне управління та адміністрування». Студенти отримають важливі знання з основних етапів європейської інтеграції, функціонування єдиного економічного та валютного союзу, особливостей розширення ЄС та виходу Великої Британії з ЄС у 2020 році. Особлива увага буде приділена питанням зовнішньої політики ЄС та перспективам подальшого розширення, простору свободи, безпеки та справедливості Європейського Союзу, а також політиці європейської інтеграції України. Заняття для студентів будуть проводити доктор наук з державного управління, професор Юліана Палагнюк та кандидат педагогічних наук, доцент Дмитро Сай.

navigate_before
navigate_next

Курс «Інституційно-правова система ЄС» буде викладатися для студентів магістратури зі спеціальності «Соціальна робота». Основна увага приділяється вивченню питань організаційної структури органів управління та інститутів ЄС, порядку їх формування та повноважень, правової системи ЄС. Студенти детально розглянуть особливості функціонування Європейського парламенту, Європейської Ради та Ради Європейського Союзу, проаналізують склад, функції та повноваження Європейської комісії, вивчать діяльність Суду Європейського Союзу як вищої судової інстанції ЄС. Лекції з курсу читатиме доктор наук з державного управління, професор Світлана Сорока. Семінарські заняття проводитиме кандидат педагогічних наук, доцент Дмитро Сай.

Важливо, що в цьому році завдяки розробці та публікації Мультимедійного підручника «Управління в ЄС та політика європейської інтеграції», відбулося удосконалення та підвищення ефективності викладання курсів в рамках Модулю Жан Моне. Матеріал для вивчення курсу став краще засвоюватися студентами під час користування Мультимедійним підручником, який містить багато наочних інтерактивних матеріалів (відео, фото, таблиць, малюнків тощо). Вивчення курсу за допомогою Мультимедійного підручника сприятиме більш легкому переходу студентів на дистанційну форму навчання у зв’язку з пандемією і допоможе не погіршити якість навчання.